Yandex.Türkiye Resmi Blogu

Bayramda Kullanıcıların Tercihi Yandex Navigasyon Oldu
26 Ağustos 2019, 18:25

Bu sene Kurban Bayramı’nın hafta başına denk gelmesiyle pek çok kişi Perşembe ve Cuma günlerini izin alarak tatili dokuz güne çıkardı. Hatta tatilden önceki veya sonraki haftayı bayramla birleştirenlerin sayısı da şehirdeki trafikten anladığımız kadarı ile hiç de az değildi. Bu 10 günlük dönemde 3 milyon kişi Yandex Navigasyon ile 18 milyon rota oluşturdu, 220 milyon km yol katetti. Sadece 9 Ağustos Cuma günü, kullanıcı sayısı 1.06 milyona ulaştı.

Yandex Navigasyon olarak bayram öncesinde klasikleşen “Bayramda Yola Çıkacaklara Navi’den İpuçları” yazımızda, İstanbul’dan çıkarken hangi noktalarda trafikle karışılabileceğimizin öngörüsünü paylaşmaya ve kaçta yola çıkmak gerek diye soran kullanıcılarımıza öneriler verdik. Yazımızı okuyan kullanıcılarımızdan bazıları belki bu önerileri dikkate alarak yolculuk planlarını yaptılar. Bir kısmı da en azından bu öngörüler ile yola çıkmadan önce beklentilerini oluşturdular. 

Bu dönemde Yandex Navigasyon olarak kullanıcılarımızın memleketlerine, ailelerine, sevdikleri ile beraber geçirebilecekleri tatil rotalarına en kısa zamanda, en güvenli şekilde ulaşmaları için yanlarında olmaya çalıştık. Yandex Navigasyon ile güvenli ve daha keyifli bir yolculuk deneyimi yaşamayı tercih eden kullanıcılarımız birden çok rekora da imza attılar. 

Sadece bu 10 günlük bayram dönemi boyunca;

3 milyon kullanıcı Yandex Navigasyon’u kullandı.

18 milyon rota oluşturuldu.

220 milyon km. yol kat edildi.

1.06 milyon günlük kullanıcı

Yola çıkanların büyük bir kısmı 9-10 Ağustos tarihlerinde seyahat ettiler. Sadece 9 Ağustos’ta aktif kullanıcı sayısı 1.06 milyonu buldu.

En popüler uygulama

Türkiye’nin en popüler navigasyon ve trafik uygulaması Yandex Navigasyon sadece bu 10 günlük dönemde 300.000 kez indirildi. Yandex Navigasyon, App Store’da 10 Ağustos Cuma günü sadece “Navigasyon” kategorisinde değil, tüm ücretsiz uygulamalar arasında en çok indirilen ve aranan uygulama oldu.

Kullanıcıların katkısı

Yandex Navi’yi diğer harita ve navigasyon uygulamalarından ayıran en büyük özelliklerinden biri ise sosyal bir uygulama olması. Kullanıcıların birbirilerini yeri geldiğinde uyarmaları, zaman zaman da yolun sıkıcılığını atlatmak için eğlenceli içerikler üretmeleri bu yolcukları çok daha keyifli hale getirdi. Bayram dönemi boyunca 100.000’e yakın yorum ve yol uyarısı kullanıcılar tarafından binlerce farklı rotaya eklendi.

Yol boyunca markanız görünsün

Bu dönemde Yandex Navigasyon kullanıcılarına ulaşmak isteyen 50’nin üzerinde marka da birbirinden farklı reklam modelleri ile 3 milyon kullanıcıya dokunma şansı yakaladı. Sizler de Yandex Navigasyon kullanıcıları ile iletişime geçmek istiyorsanız, hangi iletişim modelinin markanız için daha doğru olduğuna reklam modelleri bilgi sayfamızı ziyaret ederek karar verebilirsiniz.

Yandex Nöbetçi Eczaneler Web Servisi
26 Temmuz 2019, 09:50

Nöbetçi Eczanelere Navi’den sonra Web Sitemizden de Ulaşabilirsiniz!

Hepimiz  hafta sonu ya da akşam 7’den sonra yollara düşüp nöbetçi eczane aramak zorunda kalmışızdır. Acil sağlık ihtiyaçlarınızda bulunduğunuz semti sokak sokak dolaşarak nöbetçi eczane aramakla boşuna zaman kaybetmemeniz için geçtiğimiz sene Yandex Navigasyon’a nöbetçi eczane özelliğini ekledik. Uygulamaya eklediğimiz nöbetçi eczaneler özelliği ile sağlık konusunda kullanıcılarımıza büyük destek olduk. 10 ay önce lanse ettiğimiz nöbetçi eczaneler özelliğimiz ile kullanıcılarımız bulundukları yere en yakın nöbetçi eczaneyi uygulama üzerinden bulup hemen rota oluşturabildiler. Son 10 ayda Yandex Navigasyon uygulaması içerisinde özellikle hafta sonları, Nöbetçi Eczaneler kategorisi sıralamada en çok kullanılan ikinci kategori oldu.

Yandex Nöbetçi Eczaneler İnternet Sitesi Açıldı

Nöbetçi eczaneler kullanıcılarımızın en çok hayata geçmesini istedikleri özelliklerin başında geliyordu. Yaklaşık 10 aydır uygulama içinde kullanılan Nöbetçi Eczaneler Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerinden sonra 33 ilde daha hayata geçerek toplam 39 ilde aktif durumda. Navi kullanıcıları Nöbetçi Eczaneler özelliğini kullanmak için “Kategoriler”den Nöbetçi Eczaneler ikonunu seçiyor ya da arama çubuğuna “nöbetçi eczane” yazarak en yakınlarında bulunan nöbetçi eczaneye harita üzerinden ulaşıyorlar. “Git” tuşuna basarak kolayca rota oluşturabiliyorlar.

Nöbetçi eczane özelliğimizin Navi kullanıcıları tarafından yoğun şekilde kullanılmasından yola çıkarak bu özellikten herkesin yararlanabilmesini istedik. İkinci adımda Navi kullanıcısı olmayan kişiler de artık en yakınlarındaki nöbetçi eczanelere yandexnobetcieczane.com adresinden ulaşabiliyorlar. Nöbetçi Eczaneler web sitemize masa üstünden ve mobil cihazlardan ulaşabilirsiniz.

  • Size en yakın nöbetçi eczaneyi öğrenmek için Yandex Nöbetçi Eczaneler web sitesini ziyaret edin. İnternet bağlantınızın olması yeterlidir.
  • Bulunduğunuz ili ve ilçeyi seçin, nöbetçi eczaneleri harita üzerinde görüntüleyin. Başta Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerini kapsayan özellik, şu anda 33 ilde daha hayata geçti.
  • Seçtiğiniz nöbetçi eczanenin üzerine tıkladığınızda eczanenin telefon ve adres bilgilerine erişebilir, eczane lokasyonuna hemen rota oluşturabilirsiniz.

Unutmayın, sağlık ihtiyaçlarınız için size en yakın nöbetçi eczane Yandex Navigasyon’dan sonra şimdi de, yandexnobetcieczane.com internet sitemizde.

49 yorum
Yandex’ten çocuklara hediye var!
19 Temmuz 2019, 15:48

Minik dostlarımıza özel bir hediye hazırladık!

Günlük hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen harita ve navigasyon teknolojilerini gün içinde defalarca kullanarak gitmek istediğimiz yere  kolaylıkla ulaşabiliyoruz. Bu anlara tanıklık eden çocuklar artık haritalara hiç de yabancı değiller.

Yandex Türkiye ekibi olarak çocuklara harita, mesafe ve ölçek kavramlarını anlatmak ve nasıl kullanıldığını gösterebilmek için “İlk Haritam” adlı kitabı hazırladık. Bu kitap ile minik dostlarımız Tuna’nın haritalarla tanışmasına ve Kapadokya’yı keşfetmesine keyifli bir hikaye eşliğinde tanık oluyorlar. Resimlerle birlikte anlatımın renklendirildiği “İlk Haritam” kitabımız 4-8 yaş arası çocukların ilgiyle okuyacağı keyifli bir yol ve harita hikayesinden oluşuyor.

illustrasyon: Merve Uygan

Kitap fikri nasıl oluştu?

Yandex Türkiye ekibi olarak her gün haritaları ve mesafeleri en doğru şekilde düzenleyerek kullanıcılarımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. İlk Haritam’ı ilk hazırlamaya başlarken çıkış fikrimiz bu mesafe uzunluklarının çocukların dünyasında ne ifade ettiği oldu. Tuna’nın ailesiyle birlikte çıktığı Kapadokya yolculuğunda yaşadığı maceralar ve farklı haritalar ile tanışması çalışma arkadaşımız Hakan Keser’in kaleme aldığı keyifli bir anlatım ve Merve Uygan’ın çizdiği birbirinden güzel resimlerle hayata geçti. Bu eğlenceli kitap ile haritaların hayatımızdaki yerini ortaya koyarken, Kapadokya’nın tarihi ve coğrafi güzellikleri hakkında da çocuklara bilgiler veriyoruz.

İhtiyaç Haritası ile çocukların karne hediyesi “İlk Haritam” oldu!

Caretta Yayıncılık tarafından basılan kitabımızı karne hediyesi olarak çocuklarla buluşturduk. İhtiyacı olanlar ile bunu karşılayabilecek durumda olanları aynı platformda buluşturan sosyal kooperatif “İhtiyaç Haritası”nın desteği ile İstanbul, Tekirdağ, Bursa ve Bolu’da 5 farklı ilköğretim okulundaki öğrencilere 1.500 adet kitabı karne hediyesi olarak ulaştırdık.

İlk Haritam’ı siz de ücretsiz indirebilirsiniz!

Daha fazla çocuğa ulaşabilmek ve haritaları keşfetmelerini sağlamak için minik dostlarımıza armağanımız olan “İlk Haritam” kitabımızı e-kitap ve pdf formatında www.ilkharitam.com  web sitesinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

62 yorum
Yandex Navigasyon’la caz rotanızı oluşturun
29 Haziran 2019, 17:00

29 Haziran – 18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 26. İstanbul Caz Festivali #cazadokunaneller mottosuyla caz severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festival, cazın usta isimlerinden güncel müziğin tanınmış ekiplerine, yıldız isimlerden yeni keşiflere kadar 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlıyor. İstanbul yazını renklendiren caz ritimleri eşliğinde 27 farklı mekanı keşfe de açılıyor.

Bu sene de festival takipçileri Yandex Navigasyon’un ana sayfasına özel kategori olarak eklediğimiz 26. İstanbul Caz Festivali ile 27 farklı konser mekanına rahatça rota oluşturup ulaşabiliyorlar. Navi kullanıcıları ister kategoride yer alan İKSV logosuna tıklayarak ister konserlerin gerçekleşeceği mekanları arama barına yazarak konser mekanlarına direkt rota oluşturabilirler. İstanbul’un birbirinden güzel mekanlarında caz keyfi yaşamak istiyorsanız bilet aldıktan sonra konser mekanlarına Yandex Navigasyon ile rota oluşturabilirsiniz. Festival ile ilgili hazırladığımız mini rehbere buradan ulaşabilirsiniz.

Yandex Navigasyon olarak sanata destek vermekten mutluluk duyuyoruz.

65 yorum
23 Nisan tüm neşesiyle Yandex’te!
22 Nisan 2019, 17:00

23 Nisan Sürprizleri Yandex’te

Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramına sahip olmanın gururu ile Yandex olarak geleceğimizin güvencesi çocukların bayramını birkaç özel proje ile kutlamak istedik. yandex.com.tr ana sayfası özel logosu 5 yaşındaki Kayra tarafından tekrar yorumlanırken  yine aynı şekilde Yandex Navigasyonda da bazı sürprizler hazırladık.

23 Nisan’ın Eğlenceli Rotaları Yandex Navigasyon’da

23 Nisan’ın neşesini artıran rotalar Yandex Navigasyon’da. 23 Nisan için özel olarak hazırlanan İstanbul’daki “Eğlence Parkları” kategorimize göz atarak dilediğiniz eğlence parkına rota oluşturabilir ve bu harika günde çocuğunuz ile birlikte vakit geçirmenin keyfini yaşayabilirsiniz. İlgili kategoriye Yandex Navigasyon arama ekranındaki “Kategoriler” bölümünden ulaşabilirsiniz.

Yandex Navigasyon’un 23 Nisan Sesi

23 Nisan’da Navi kullanıcılarımızı tatlı bir sürpriz bekliyor. Yandex Navigasyon üzerinizden rota oluşturduğunuzda sevimli bir çocuk sesinden “Rota oluşturuldu, 23 Nisan’da mutlu yolculular dilerim” mesajını duyacaksınız. Yandex Navigasyon’un 23 Nisan sesi günün tüm neşesi ile birlikte yine sizinle.

42 yorum
Aradığınız yeri daha kolay bulmanız için kurum bilgilerini güncellendik!
7 Mart 2018, 11:11

Aradığınız yeri haritada bulamamak zaman zaman can sıkıcı olabilir. Kullanıcılarımızın her yere kolayca ulaşabilmeleri için 1,5 milyonun üzerinde yeni kurum bilgisini haritalarımıza ekledik. Artık AVM’lerden iş merkezlerine kadar farklı kategorilerdeki yerlere Yandex Navigasyon ile  daha rahat erişebilirsiniz.

1,5 milyondan fazla kurum bilgisi Yandex Navigasyon'da

Tamamen Yandex’e ait yeni harita altyapımızı 2018'de kullanıcılarımızın hizmetine sunarak kurumlar veri tabanında önemli iyileştirmeler yaptık. Kapsamlı yenileme ile birlikte küçük işletmelerden yeni açılan yerlere kadar aradığınız mekan ve kurumlara Yandex Navigasyon’dan çok daha rahat ulaşabilirsiniz.

Hangi kategorileri yeniledik?

Kurum güncellemelerinde ilk olarak restoran, kafe, sinema, tiyatro, müze, AVM, mağaza, iş merkezi ve güzellik salonları gibi çeşitli kategorilerde 1,5 milyondan fazla veriyi haritalarımıza ekleyerek veri tabanımızı güncelledik. Bu yıl içerisinde 4 kat daha veri üzerinde çalışarak milyonlarca kurum bilgisini haritalarımıza yansıtmayı hedefliyoruz.

138 yorum
Saatlik şoför hizmeti Yandex Navigasyon’da, tek tıklamayla cebinizde
22 Ocak 2018, 13:42

Sevgili Navi kullanıcıları, yeni yıla girerken hayatınızı kolaylaştırmak için size özel bir yeniliğimiz daha var. Artık Yandex Navigasyon üzerinden aracınıza saatlik özel şoför hizmetini Alfred ile alabilirsiniz. Araba kullanmak istemediğiniz zamanlarda kendi aracınızın konforu ile özel şoför hizmetinden faydalanmak Yandex Navigasyon ile çok kolay!

Yandex Navigasyon’da 7/24 özel şoförünüz hazır! 

Gece dışarı çıktığınızda araba kullanmak zorunda kalmadan kendi aracınızla evinize dönebilir, toplantıya zamanında yetişmeye çalışırken son kez notlarınızın üstünden geçebilir veya annenizi doktora bıraktıktan sonra alışveriş yapıp çocukları okuldan alabilirsiniz. Tüm bunlar aracınıza 7/24 saatlik özel şoför hizmeti sağlayan Alfred ile mümkün.

Bir tıkla özel şoförünüz yanınızda!

Yandex Navigasyon’un arama ekranında kategorilerin altında yer alan Alfred Concierge ikonuna tıklayın, 24 saat boyunca bulunduğunuz noktaya kolayca özel şoför çağırın.

42 yorum
yandex navigasyon
Kullanıcılarımızın en çok istediği özellik “çevrimdışı navigasyon” şimdi Yandex’te!
12 Aralık 2017, 12:54

Şimdi Yandex Navigasyon ile çevrimdışı internetin keyfini sürme zamanı

Yandex Navigasyon olarak kullanıcılarımızın isteklerini hayata geçirmek bizim için çok önemli. Hepimiz gün içinde internet paketinin bitmesi ya da internetin kopması ile karşı karşıya kalmışızdır. Bu bazen seyir halinde navigasyonu takip ederken de başımıza gelebilir. Artık Yandex Navigasyon’u internet bağlantısının olmadığı her yerde kullanabileceksiniz.

İnternetin olmasa da çevrimdışı navigasyon her an yanında!

 İnternet bağlantısının olmadığı zamanlarda Yandex Navigasyon’la rota oluşturabilir, kurum bilgilerini kullanarak yer ve adres araması yapabilir, sesli yönlendirme alabilirsiniz. Yani navigasyonla ilerken internet bağlatınız kesilse de hedefinize rahatça ulaşabilirsiniz. Yandex Navigasyon çevrimdışı modda çalışırken rota üzerindeki anlık trafik bilgisi, interaktif mesaj, park yeri ve sesli komutla arama özelliklerini kullanamazsınız. 

Çevrimdışı navigasyonda rota mavi renk!

Çevrimiçi oluşturulan rotada ilerlerken internet bağlantısını kaybettiğinizde, internete bağlı olunan son durumdaki bilgiler kullanılır ve kullanıcı kesintisiz biçimde rotaya devam eder. Klasik, trafik bilgisi içeren bu rotadan çıkıldığında ise çevrimdışı rota "Rota yeniden oluşturuldu" ifadesi ile oluşur ve ekranda mavi renkle belirir.

 Haritayı bir kere indir, internetin olmadığı her an kullan! 

Yandex Navigasyon’un çevrimdışı özelliğinden yararlanabilmek için tek yapmanız gereken ilgili şehirlerin haritalarını mobil cihazınıza indirmek. Uygulamanın menüsüne eklenen "Haritaları İndir" kısa yolu ile haritaları artık daha kolay indirebilirsiniz. Haritanın arka planda otomatik olarak güncellenmesi, çevrimdışı kullanımlarda iyi bir deneyim yaşamak için önem taşıyor. Haritanın en güncel şekilde kalması, yeni ve değişen yolların haritada güncel şekilde bulunması için “Ayarlar” seçeneğinde bulunan "Haritaların Güncellenmesi" menüsünde, "Otomatik" seçeneğini açık hale getirmeniz önemli. Haritaları yalnızca Wi-Fi’ye bağlı olunduğunda güncelleme seçeneği ise uygulamanın bir diğer kullanışlı özelliği.

Yandex Navigasyon ile çevrimdışı rota keyfini yaşamak için bulunduğunuz şehrin haritasını hemen indirin. 

Yandex Navigasyon'un sunduğu kolaylıklarla yol ve sürüş deneyiminizin kalitesini artırmak için mobil telefonunuza Yandex Navigasyon'u buradan yükleyin: https://ya.cc/5Xoa

4 yorum
çevrimdışı navigasyon,yandex navigasyon
Yandex Metrica ile e-ticarette kalıcı bir başarı yakalayın!
8 Eylül 2017, 11:45

Kısaca e-ticaret nedir?

Günümüzde internet uygulamalarının en çok ilgi uyandıran kategorilerinden biri olan e-ticareti internet üzerinden gerçekleştirilen ve çeşitli online alışveriş işlemlerini kapsayan bir iş etkinliği olarak tanımlayabiliriz. Örneğin, bir ürünün internetten satın alınması e-ticarettir. Sipariş, fiyat verme, faturalama, ödeme ve müşteri hizmetleri ise e-ticaret işlemleri olarak tanımlanır.

Ayrıntılı e-ticaret raporları Yandex Metrica’da!

E-ticaret ile ilgileniyorsanız Yandex Metrica’nın sunduğu farklı araçlarla müşteri deneyiminizi iyileştirebilirsiniz. Örneğin, e-ticaret izleme özelliği ile sitenizde gerçekleşen satın alma işlemlerini ve sipariş içeriklerini Yandex Metrica içerisinden kolayca takip edebilirsiniz. Farklı kesitlerle ilgili satış bilgilerini analiz ederek size en çok gelir sağlayan segmentleri, trafik kaynaklarını, ürün kategorini, markaları ve modelleri, ürününüzün en çok satıldığı bölgeleri ve en sık alışveriş yapan kullanıcı gruplarını Yandex Metrica ile tespit edebilirsiniz.

Yandex Metrica ile Veriye Dayalı E-Ticaret eğitimini kaçırmayın!

Yandex Metrica tarafından İstanbul'da düzenlenen ilk e-ticaret odaklı konferansta müşteri, ajans ve ürün tarafını bir arada bulacak, 7 farklı uzmandan 7 ileri düzey sunum deneyimleyebileceksiniz.

Yandex Metrica eğitiminde neler konuşulacak?

  • Bir online mağaza müşteriler için nasıl daha çekici hale getirilir?
  • Müşterilerin karar verme süreçleri nasıl değerlendirilir?
  • Sadık ziyaretçi nasıl oluşturulur?
  • Online dışında da bir hayat var. Peki nasıl ölçülür?
  • Geleceği ve insanların nasıl davranacağını öngörmek mümkün mü?

Eğitime katılacak 100 şanslı kişiden biri olmak için hemen başvurun!

Başvuru için buraya tıklayın: HEMEN BAŞVUR

50 yorum
Bayram tatilinde yola çıkacaklara Yandex Navigasyon’dan ipuçları!
21 Haziran 2017, 15:01

Yandex Navigasyon olarak bu Ramazan Bayramı tatilinde yola çıkacak kullanıcılarımızın en büyük yardımcısı olmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı tatillerinde gerçekleşen trafik analizi sonuçlarımız ile 2017’de yola çıkacaklar için ipuçları hazırladık. Yaptığımız analizde bayram trafiğinin en yoğun olduğu noktaları, trafikte bekleme sürelerini ve yola çıkmak için ideal saatleri belirledik.

Bayramda köprü trafiğinde bekleme süresi ortalama ne kadar? 

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na geçişlerde en yüksek trafik yoğunluğu Mahmutbey Gişelerde yaşanıyor. Bayram trafiği saat 12:00'da artış gösteriyor. Saat 13:00'da bekleme süresi sıradan bir Cuma gününe göre 1,5 saat daha artıyor. Trafik yoğunluğu, 16:00-19:00 saatleri arasında zirveye ulaşırken, bekleme süresinin 2 saatten fazla arttığı gözleniyor. 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde ise en yüksek trafik yoğunluğunun Haliç Köprüsü'nden başladığı görülüyor. Trafik yoğunluğu bayram tatiline çıkılan Cuma günleri saat 12:00'da yükselişe geçerken, 13:00'da bekleme süresi normal bir Cuma gününe göre 1 saat daha artıyor. 16:00-18:00 saatleri arasında zirveye ulaşan trafik yoğunluğu, bekleme süresinin 1 saat 15 dakika artmasına neden oluyor.

 Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçişlerde ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişinde büyük bir değişim görülmezken, 10:00-15:00 saatleri arasında bekleme süresi yaklaşık 20 dakika artıyor. Öte yandan aynı yönde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde 10:00-14:00 saatleri arasında yaklaşık 1 saatlik artış görülüyor. Trafik yoğunluğu Uzunçayır Kavşağı’ndan Haliç Köprüsü’ne kadar devam ediyor.

Bayramda İstanbul’dan yola çıkmak için ideal saat kaç?

Bayram trafiğinden kurtulmak için en başta yola çıkış saatinizi bilmenizde fayda var. Yandex Navigasyon, son 3 yılda aynı dönemin verilerine bakarak İstanbul’dan yola çıkmayı planlayanlar için ideal saatleri belirledi. Akşam saat 21:00’da, sabah ise en geç 10:00’da yola çıkarsanız bayram trafik yoğunluğuna takılmamış olursunuz.

2016’da en çok nereye rota oluşturuldu?

Yandex Navigasyon 2016’nın Ramazan Bayramı tatilinde en çok hangi noktaya rota oluşturulduğunu da ortaya çıkardı. İstanbul’dan hareket eden kullanıcıların en çok Ankara’ya rota oluşturması dikkat çekti.

Bayramda Yandex Navigasyon ne kadar kullanıldı?

Geçen Ramazan Bayramı’nda yola çıkıp trafiğe takılmak istemeyen milyonlarca kişi Yandex Navigasyon kullandı. Uygulama neredeyse 30 milyon kez açıldı ve 20 milyona yakın arama yapıldı. Kullanıcılar en açık rotaları takip etmek ve gidecekleri yere daha kolay ulaşabilmek için 12 milyondan daha fazla kez rota oluşturdu. Kilometrelerce uzayan kuyruklardan Yandex Navigasyon sayesinde kurtularak alternatif rotalardan ilerleyenler uygulama üzerine bıraktıkları 60 binden fazla mesajla diğer kullanıcılara yardımcı oldu.

Bayram yollarında yanınızdayız!

 Yandex Navigasyon olarak bayramda trafiksiz rotalarla gideceğiniz yere rahatça ulaşmanız için tüm hesaplamaları yaptık. Uzun araç kuyruklarında çile çekmek yerine en hızlı rotalarda ilerlemek istiyorsanız bu bayram da Yandex Navigasyon kullanmanızı öneririz.

 

38 yorum
Yandex Navigasyon Bir İlki Gerçekleştirerek Boş Park Yerlerini Göstermeye Başladı
7 Haziran 2017, 12:48


Yandex Navigasyon uygulamamızla trafikte yaşanan problemleri uçtan uca ele alma hedefimizi birkaç ay önce kullanıcılarımızla paylaşmıştık. Akıllı navigasyon çözümleri elde etmek amacıyla kullanıcılarımızın trafik deneyiminin sadece sürüşten ibaret olmadığını bilerek, sürüş bittikten sonra da kullanıcılarımızın hayatını kolaylaştırmak amacıyla devrim niteliğinde bir dizi yeniliği devreye aldık. Bu yeniliklerden “boş park yerlerini gösterme” özelliğimizi de İstanbul’da kullanıma sunuyoruz.

Kullanıcılarımıza araçlarını park etme konusunda da yardımcı olmak için park yerlerini gösterme ve akıllı park rotası çizen “Park Yeri Asistanı” özelliğinin ardından boşalan park yerleri bilgisini de kullanıcılarla gerçek zamanlı olarak paylaşıyoruz. Dünyada bir “ilk” olan bu yeniliği, kullanıcılarının hizmetine büyük veri işleme teknolojisiyle geliştirerek sunuyoruz. Artık park yeri arayan bir kullanıcı başka bir Yandex Navigasyon kullanıcısının boşalttığı yeri anlık olarak haritada görebilecek. Kullanıcılar park yerinin kaç dakika önce boşaldığını öğrenebilecekleri gibi isterlerse bu noktaya rota oluşturup araçlarını park edebilecek. Kullanıcılar yine P butonuna tıklayarak park yerlerini görüntülerken aynı zamanda yol üstü park yerlerinin de fiyat bilgilerini de görebilecek. Böylece kullanıcılar, hedefe yaklaşırken "yakında park yerleri var, rota oluşturulsun mu?" önerisi sonrasında önerilen rota izlenirken de fiyat karşılaştırması yapabilecek.

24 saat içinde sadece yüzde 1 pil harcaması yapacak

Akıllı mobil cihazlarda hem Android hem iOS platformlarında geçerli olacak olan bu özelliğimizle, boşalan park yerlerini analiz ederken pil dostu olmaya da dikkat ettik. Bu özellikten yararlanan kullanıcılarımızın akıllı telefonlarında 24 saat içinde sadece yüzde 1 pil harcaması gerçekleşecek.

Geldiğimiz aşamada boşalan park yerlerini gerçek zamanlı göstererek navigasyon sektöründe çıtayı yükseltiyoruz. Bu yeni özellik Yandex Navigasyon’un “sosyal navigasyon” kurgusuna da katkı yapacak; bu sayede navigasyon kullanıcıları birbirlerine fayda sağlayacak. Arabasını çalıştırarak park yerinden ayrılan bir Yandex Navigasyon kullanıcısı hiç farkına varmadan bir diğer kullanıcının park yeri arama derdine son vermiş olacak. Bu, büyük verinin yine kullanıcı yararına kullanılması açısından çok değerli ve teknoloji açısından da çığır açıcı bir gelişme.

Yandex Navigasyon kullanarak evinize, işinize, okulunuza, kısacası gideceğiniz her yere en hızlı rotayı oluşturmaya devam edin.

36 yorum
23 Nisan sürprizlerimizle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladık!
27 Nisan 2017, 16:12

23 Nisan deyince hepimizin aklına şüphesiz dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı geliyor. Bu özel günde çocukların renkli ve neşeli dünyasını ana sayfamıza ve Türkiye’nin en çok tercih edilen navigasyon uygulaması olan Yandex Navigasyon’a taşıdık.

Çocukların hayal gücüyle rengarenk bir dünya!   

Bu 23 Nisan ana sayfamızda ufak bir değişiklik yaptık. Logomuzu Yandex Türkiye çalışanlarının çocuklarının yaptığı çizimlerden yola çıkarak, tekrar tasarladık. Tüm kullanıcıları çocukların zengin hayal gücüyle renklenen dünyayı keşfetmeye çağırdık. 23 Nisan logomuza tıklayanlar Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili içeriklere ulaştılar.

Yandex Navigasyon özel bir mesajla 23 Nisan’ı kutladı! 

23 Nisan’da Türkiye’nin lider navigasyon uygulaması Yandex Navigasyon ile rota oluşturanlar tatlı bir sürprizle karşılaştı. Varış noktasına rota oluşturmak için uygulamayı açanlar, sevimli bir çocuk sesinden “Rota oluşturuldu. 23 Nisan’da mutlu yolculuklar dilerim.” mesajını  dinlediler.

23 Nisan’ın gerçek kahramanlarıyla kutlamak gerçekten eğlenceliydi.

34 yorum
yandex,23 Nisan,özel logo,yandex navigasyon
Park yerleri güncellenen haritalarda yerini aldı!
10 Şubat 2017, 11:56

Park yerleri güncellenen haritalarda yerini aldı!

En sevilen mobil uygulamalarımızdan biri olan Yandex Navigasyon’a güncel trafik bilgileri ve alternatif rotaların yanında trafikte hayatınızı daha da kolaylaştıracak yeni bir özellik ekledik. Trafikteki en büyük problemlerden biri olan park yeri bulma sorunu artık geçmişte kalıyor.

En yakın park yerlerini kolayca bul!

Trafikte daha az zaman geçirmenizi sağlayan Yandex Navigasyon uygulamamızı açtığınızda varış noktanıza en yakın park yerlerini, güncellenen haritalarımız üzerinden görebileceksiniz.

Park yeri uygulaması nasıl çalışıyor?

Varış noktasına yaklaşırken arayüz üzerindeki “P” butonuna tıkladığınızda harita üzerindeki açık ya da kapalı otopark seçeneklerini görebileceksiniz. Ayrıca otoparkın ücretli ya da ücretsiz olduğunu da haber veren uygulamamız ilk aşamada İstanbul sürücülerinin kullanımına sunuluyor. Önümüzdeki dönemde Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin diğer illerinde de kullanıma açılacak uygulamamız tüm sürücüleri park yeri arama sorunundan kurtarmayı hedefliyor.

Park yerleri özelliği için neler yaptık?

Şimdiden İstanbul’da 6855 park noktasını haritalarımıza ekledik. P butonuna tıkladığınızda harita üzerinden görebileceğiniz 711 kapalı, 6144 açık otopark var. Sokak üzerine park edilebilecek park alanı sayısı ise 1566. Toplam 5496 ücretli, 1359 ücretsiz otopark ile park yeri bulmak Yandex Navigasyon ile artık çok kolay.

37 yorum
yandex,navigasyon,navi,harita,park
Yandex Navigasyon&Haritalar’da İstanbul Haritası güncellendi!
8 Şubat 2017, 16:48

Sürekli gelişen ve değişen İstanbul yollarında, her yere daha hızlı ve en kısa yoldan ulaşmanızı sağlamak için haritalarımızı güncelledik. Yenilenen haritalarımızla artık sorunsuz bir şekilde gitmek istediğiniz yere en kolay yoldan ulaşabileceksiniz. Güncelleme öncesi haritalarımızda yaşadığınız sorunlarla bir daha karşılaşmamanız için en doğru yol bilgilerini sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz.

İstanbul Haritasında neleri yeniledik?

İstanbul Haritası üzerinde tam 14 binden fazla noktayı güncelledik. Güncelleme kapsamında haritaya 2862 yeni yol eklenirken 2100 sokağın ismi değiştirildi. Ayrıca 1139 yol kapatıldı, 300 yolun hız limitleri güncellendi ve 228 yolun sürüş yönü değiştirildi.

67 yorum
yandex,navigasyon,harita,güncelleme
Teknoloji Çalışanları Yandex'le Dijital Analitik Semineri’nde Buluştu
17 Ocak 2017, 17:57

Dünyanın önde gelen arama motorlarından biri olan Yandex, dijital çağda veriyi doğru okumanın önemini vurgulamak ve dijital analitik konusunda sunduğu ürün ve hizmetlerin fark yaratan özelliklerini paylaşmak için bir seminer düzenledi. Kolektif House Levent’te yapılan Yandex'le Dijital Analitik Semineri’nde, sektörde önde gelen şirketlerde ve ajanslarda görev yapan 50’den fazla teknoloji çalışanı bir araya geldi.

Dijital analitikten reklam ve pazarlamaya, kullanıcı deneyimini geliştirmenin püf noktalarından başarı hikâyelerine kadar farklı konu başlıkları ile düzenlenen etkinlikte Yandex’in Moskova merkezinden gelen konuşmacılar da yer aldı.

Yandex Metrica Ürün Sorumlusu Barış Mert Gezer, Yandex olarak kullanıcıların internet deneyiminin gelişmesine yardımcı olan servisler sunduklarını, bunların başında da web analiz aracı olan Metrica’nın geldiğini belirterek şunları söyledi: “Günümüzde kullanıcıları doğru anlamak ve buna göre aksiyona geçmek kritik başarı faktörü olarak öne çıkıyor. Yandex olarak web analiz aracımız Metrica ile en iyi analizleri yaparak, dijital platformların iş geliştirmelerine katkı sağlıyoruz.”

Metrica ısı haritası

Metrica ile kullanıcıların site üzerinde tıkladığı tüm alanları bir ısı haritası olarak gözler önüne serdiklerini belirten Gezer şunları söyledi: “Isı haritası web sitelerinin gelişmesi gereken yerleri ile ilgili ipuçlarını veriyor. Isı haritasının yanı sıra her bir oturumu video  gibi izlemeyi sağlayan Webvisor servimiz de yoğun olarak kullanılıyor. Özellikle e-ticaret siteleri müşterilerinin online alışveriş deneyimini geliştirmek için Webvisor servisimizden yararlanıyor."

Yandex’in Moskova’daki merkezinde “Head of Yandex Metrica” pozisyonunda görev yapan Viktor Tarnavsky, seminerin konuşmacıları arasında yer aldı. Metrica’yı müşteriyi merkeze alan stratejilere yol göstermek için geliştirdikleri belirten Viktor Tarnavski şunları söyledi: “Metrica’da sahip olduğumuz modellerle, kullanıcıları anlamanın en iyi yollarını sunuyoruz. Metrica’da kullanıcılarınızı ‘sadık olanlar’, ‘sıklıkla gelenler’ veya ‘az ziyaret edenler’ olarak segment edebiliyorsunuz. Ayrıca verileri çok hızlı bir şekilde; demografik istatistikler, kronolojik istatistikler, cinsiyet istatistikleri, dönemsel ve saatlik analizler, kullanıcının geldiği kaynak istatistikleri gibi başlıklara ayırarak detaylı bir şeklinde gösterebiliyoruz. Büyük verinin doğru şekilde analizi için Metrica’yı öneriyoruz. Müşterilerimizin de ürünümüzden memnun olduğunu görmek bizi sevindiriyor.”

Başarı hikayesi: Metrica’nın ntvspor.net’in dijital dönüşümündeki rolü

Seminere katılarak bir konuşma yapan Doğuş Yayın Grubu Dijital Ürün Müdürü Nasibe Sağır, Metrica’nın ntvspor.net sitesinin dijital dönüşüm ve yenilenme sürecindeki rolünü anlattı. Ntvspor.net’te kullanıcı deneyimini artırmak istediklerini ve bu nedenle geçtiğimiz aylarda bir dönüşüm yaşadıklarını belirten Nasibe Sağır şunları söyledi: “Ntvspor.net olarak yeni web ve mobil trendlerine uygun bir yapıya kavuşmak, kullanıcılarla olan etkileşimimizi geliştirmek istedik. Kullanıcıların ntvspor.net üzerindeki tüm adımlarını net bir şekilde görmemizi sağlayan Metrica, bu yolculukta en büyük yardımcımız oldu. Öncelikle sitenin beta versiyonunu devreye aldık. Kullanıcılarımızın tıklama haritasına göre aksiyonlarımızı geliştirdik. Örneğin ‘foto galeri’ kategorisi ile genel ‘haberler’ kategorilerindeki yolculukları okuyucularımızın tercihlerini Metrica üzerinden gözlemleyerek, beklentilere göre değiştirdik. Yaptığımız her geliştirme ve yeniliğin aldığı tepkiyi Metrica üzerinden takip ederek en doğru sonuçlara ulaştık.”

44 yorum
metrica
Metrica ile AMP Entegrasyonu
18 Kasım 2016, 13:52

Web sayfalarının mobil cihazlarda daha hızlı yüklenmesini sağlayan bir HTML uyarlaması olan AMP (Accelerated Mobile Pages – Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) teknolojisi ile Metrica entegre edilebiliyor. Artık Metrica, AMP yöntemiyle hazırlanmış sayfalara da kurulabiliyor. 

Bu formatta amaç mobil cihazlarda maksimum yükleme hızına erişmek olduğundan JavaScript, farklı bir alan adından içerik yükleme gibi işlemlere izin verilmiyor.  Bu yüzden sayaç kodunu eklemek için özel bir işaretleme kullanılması gerekiyor. Entegrasyonla beraber içeriğin etkinliğini değerlendirmenize yardımcı olacak aşağıdaki özellikleri de ekledik:

scroll – Sayfanın ne kadar kaydırıldığını takip eder.

visible - Sayfanın hangi kısımlarının ekranda görülebilir olduğunu tespit eder.

timer – Metrica’da bulunan gerçekçi hemen çıkma oranı (accurate bounce rate) özelliğini etkinleştirir. Normalde sitenizdeki tek bir sayfa görüntülenip kapatıldığında hemen çıkma (bounce) olarak sayılırken bu özellik etkinleştirildiğinde belli bir süre sayfada kalan ziyaretçinin hemen çıkmadığı varsayılır. Bu süre varsayılan olarak 15 saniyedir ve isteğinize göre ayarlanabilir.

Ayrıca AMP sayfanızda Metrica için hedef tanımı yapabilir ve oturum parametreleri gönderebilirsiniz. Fakat bu formatın getirdiği teknik kısıtlara bağlı olarak Webvisor, e-ticaret gibi bazı özellikler çalışmamaktadır.

Konu hakkında daha ayrıntılı bilgileri yardım sayfasında bulabilirsiniz.

40 yorum
metrica,yandex.metrica
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Özel Kutlama
29 Ekim 2016, 00:49

Atatürk’ün en büyük mirası olan Türkiye Cumhuriyet’i 93 yaşında. 29 Ekim 1923’ten beri cumhuriyetin kazandırdıklarıyla ilerlemeye devam ediyoruz. Yandex olarak Türkiye Cumhuriyet’inin bu büyük bayramını çok özel bir proje ile ana sayfamızda kutluyoruz.     

Cumhuriyet Bayramı projemizde neler yaptık?

29 Ekim’de ana sayfamızı ziyaret edenler hem mobilde hem de masaüstünde cumhuriyetin reformlarına ve başkent Ankara’nın cumhuriyetle birlikte nasıl geliştiğine görsel olarak tanık olacaklar. Yandex ana sayfayı ziyaret edelen kullanıcılar, cumhuriyetin Türk milletine kazandırdığı reformlarla karşılaşıyorlar. Reformlara tıkladığınızda her bir reformla ilgili detaylı bilgiye arama sonuçlarından ulaşabilirsiniz. Arka planda yer alan illüstrasyonlarda ise Ankara’nın 1920’lerden günümüze nasıl bir gelişim gösterdiğini görsel olarak izleyebilirsiniz. İsteyenler 29 Ekim’e özel hazırladığımız illüstrasyonları duvar kağıdı olarak da indirebilirler. 

Cumhuriyet neler kazandırdı?

Cumhuriyet tarihimizdeki reformlar Türk milletinin aydınlık bir geleceğe sahip olmasında önemli rol oynadı. Reformlarla birlikte arka planda yer alan illüstrasyonlarla başkent Ankara’nın değişimini izleyebilir, zamanda keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. TBMM’nin ilk binasından, Ankara’nın simgelerinden biri olan Ulus Atatürk Anıtı’na, Ankara’nın ilk hava gazı ile çalışan Tarihi Elektrik ve Havagazı Fabrikası’ndan Ankara Garı’na, Milli Kütüphane’den Esenboğa Havalimanı’na, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Kocatepe Camii ve Ankara’nın başkent oluşunun 66. yıldönümünde açılan Atakule’ye kadar ana sayfamızda yer alan reformlara ve Ankara’nın görsel gelişiminde rol oynayan eserlere birlikte tanık olalım.

Gelin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı birlikte kutlayalım.

1920 yılında açılan ilk TBMM binası, günümüzde Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak hizmet verir.


Ankara’nın simgelerinden biri olan Ulus Atatürk Anıtı’nın yapımı 1927 yılında tamamlanarak açıldı. 
Ankara’nın ilk hava gazı ve ilk kok kömürü ile çalışan elektrik üretim tesisi olan Tarihi Elektrik ve Havagazı Fabrikası 1928 yılında inşa edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın Ankara Merkez Tren İstasyonu olan Ankara Garı’nın yapımı 1937 yılında tamamlandı.

1946 yılında Milli Eğitim Bakanlığı önderliğinde Milli Kütüphane kuruluş çalışmalarına başlandı. Basılı arşivin büyümesiyle yeni binalar hizmete girdi.

Ankara Esenboğa Havalimanı 1955 yılında hizmete açıldı. 
1956 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi eğitime başladı. 
Kocatepe Camii’nin inşaatına 1967 yılında başlandı, 1987 yılında ibadete açıldı. 
Ankara’nın ilk alışveriş merkezi Atakule, 1989 yılında Ankara’nın başkent oluşunun 66. yıldönümünde açıldı.

Cumhuriyetin kazandırdıklarıyla ilerlemeye devam ediyoruz.  
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

85 yorum
29 ekim,cumhuriyet bayramı,yandex,ana sayfa
Büyük Taarruz'un Hikayesini Yandex'le Keşfedin
30 Ağustos 2016, 10:11

Türk milletinin en önemli zaferlerinden biri olan 30 Ağustos, Büyük Taarruz’da Türk ordusunun tek bir amaç için savaştığı ve Türk milletinin ulusal benliğini kurtararak bağımsızlığını kazandığı zaferdir. Yandex olarak bu büyük günü özel bir proje ile kutluyoruz.

30 Ağustos’a özel neler yaptık?

30 Ağustos’ta Yandex ana sayfaya tıklayanlar Büyük Taarruz Panoraması ile karşılaşıyorlar. Anıtkabir Müzesi’nde bulunan ve birçok ressamın emeği bulunan bu özel panoramada Büyük Taarruz’un zafere dönüşmesinde rol oynayan, gizli kalmış hikayeleri bulacaksınız. Ana sayfanın tamamını kaplayan Büyük Taarruz Panoramasını 360 derece, hareketli görüntülerle gezebilirsiniz.

Hikayeler neler anlatıyor?

İlkokuldan başlayarak Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferi hakkında birçok bilgi edindik.  Panoramada yer alan hikayeler bize zaferin arkasında gizli kalmış kahramanlık öykülerini yeni bir bakış açısıyla anlatıyor. Panoramada yer alan eser üzerinden Büyük Taarruz’un en önemli olaylarını detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Atatürk’ün o meşhur Kocatepe Mevzisi’nde durduğu an, Türk kadınının cesurca savaşması ve vatan topraklarını düşman askerlerinden kurtaran kahraman Türk askerlerinin gösterdiği azim. Gelin, 30 Ağustos’u Türk milletine bağımsızlığını kazandıran bu hikayelerle birlikte kutlayalım.

Atatürk Kocatepe’de düşmanı nasıl bozguna uğrattı?

İstiklal Savaşı’nın kaderini belirleyen çarpışmada Atatürk, her bakımdan düşmanı yenmek için tüm şartları hazırlamıştı. Arazi ve mevzilenme konusunda büyük dikkatle çalışmış ve düşman hattından görülen tek yerin üzerinde durduğu bu tepecik olduğunu tespit etmişti. Uzun ve gizli bir şekilde yürütülen mevzilenme ve birliklerin hazırlanmasının son safhasında, Atatürk’ün talimatıyla bu tepeciğin üzerinde 5 asker dönüşümlü olarak daireler çizerek sabahladı. Yunanlılar sadece tepeyi görebildiklerinden Atatürk’ün binlerce askeri bir gecede Kocatepe’ye yığdığını düşündü. Sabah top atışlarının başlamasıyla psikolojik olarak dirençleri kırılan düşman askerleri İzmir’e kadar kaçmaktan başka bir şey yapamadı.

Kahraman Türk kadınına Gazilik ünvanını kim kazandırdı?

Birçok Türk kadını Kurtuluş Savaşı’nda vatanı düşmanlardan kurtarmak için kahramanca savaştı. Büyük Taarruz’a katılıp azimle savaşan kadınlarımızdan biri de Kara Fatma. Daha çok erkeklerle özdeşleşmiş gibi görünen Gazilik ünvanı bu cesur Türk kadınına da verildi. Düşman askeri, Milli Mücadele sırasında esir düşen Kara Fatma’nın ağzından tek bir kelime alamadı ve sonunda onu  başkumandanları Tirikopis’in yanına götürdüler. Kara Fatma’ya son derece hayretle bakan kumandan “Sen Kara Fatma!” diye üç defa hayretle ismini tekrarladı. Nedeni ise Kara Fatma’yı devasa birşey olarak hayal etmeleriydi. Kara Fatma’nın onlara cevabı ise “Anadolu’daki Kara Fatmalar’ın en kuvvetlisi benim” oldu.

Atatürk’ü derinden etkileyen Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı’nın hikayesi nedir?

30 Ağustos Zaferi’nin ertesi günü Atatürk savaş alanını gezerken bir kolu kaskatı havada kalmış, elindeki Türk Bayrağını bırakmayan bir Türk şehidi ile karşılaştı. Atatürk, Türk şehidine yaşlı gözlerle baktı ve kimliğinin araştırılmasını istedi. Ancak askerin üzerinde künyesi bulunamadığı için kimliği öğrenilemedi. Bu olaydan çok etkilenen Mustafa Kemal, Dumlupınar’da bu olayı simgeleyen bir anıtın yapılmasını istedi. 30 Ağustos 1924 tarihinde bizzat kendisi tarafından temeli atılan bu anıta “Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı” ismi verildi.  

45 yorum
Metrica için Kullanıcı Parametreleri
1 Ağustos 2016, 18:26

Yandex.Metrica, sitenizin ziyaretçilerine özel nitelikler atamanızı sağlayan “kullanıcı parametreleri” özelliğini kullanıma sundu.  Bu atamayı hem oturum sırasında hem de çevrimdışı veri yükleyerek yapmanız mümkün.

Metrica’da benzer bir özellik “ziyaret parametreleri” olarak bulunuyordu. Bu özellik sayesinde kişilere değil, oturumlara özel parametreler atanabiliyor.

Yeni özellik sayesinde ise sadece iş sahibinin sahip olduğu veriler site ziyaretçileriyle eşleştirilebiliyor. Örneğin kullanıcının siteye kaydolurken verdiği bilgiler veya kendi CRM sisteminizdeki müşteri bilgileri...  Kendi kaynaklarınızdan gelen bu bilgiler, standart oturum bilgilerine ek olarak işiniz için değerli bulduğunuz ve gerçek kişilere ait verilerden oluşmaktadır. Şimdi bu veriyi Metrica’ya aktarıp ziyaretçi kitlenizi derinlemesine analiz etmek için kullanabilirsiniz.

Örneğin mağazanız için indirim kartına sahip kişilerin bilgilerini Metrica’ya aktarıp  yeni segmentasyon özelliklerini kullanarak bunların davranışlarını diğer ziyaretçilerin davranışlarıyla karşılaştırabilirsiniz.

Böyle bir segment oluşturduktan sonra Yandex.Direct’te bu segmente özel bir kampanya oluşturabilirsiniz.Kullanıcı başına 1000 parametre atama imkanıyla raporlama ve reklam kampanyalarınız için yepyeni olasılıklara sahip olacaksınız.

Daha fazla bilgi için yardım sayfalarına göz atın.

50 yorum
metrica,yandex.metrica,yandex
Yandex’ten tarayıcı güncelleme sihirbazı
2 Haziran 2016, 17:24

Yeni aracımız Tarayıcı Güncelleme Sihirbazı ile site sahiplerinin işini kolaylaştırıyoruz. İdeal dünyada bir web sitesinin her tarayıcının her versiyonunda çalışmak üzere geliştirilmesi gerekir. Fakat günümüzdeki gelişmiş arayüz özelliklerini kullanmak için bazı tarayıcı versiyonları eski sayılıp, geliştirme aşamasında dikkate alınmıyor ve siteyi ziyaret edenler düzgün çalışmayan bir site ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Yandex Tarayıcı Güncelleme Sihirbazı tam bu noktada devreye giriyor, tarayıcının güncellenmesi gerektiğini site ziyaretçilerine hemen gösteriyor. Nasıl mı?

1. Yandex Tarayıcı Güncelleme Sihirbazı ile hangi tarayıcının, hangi sürümünün web sitenize uyumsuz olduğu tanımlanıyor.​

2. Tarayıcı Güncelleme Sihirbazı yapılan tanımlamaya göre bir Javascript kodu üretiyor ve bu kod sitedeki sayfalara yerleştiriliyor. Bu sayede, tanımlamalara göre eski bir tarayıcı ile siteye giren ziyaretçilere sayfanın üstünde tarayıcılarını güncellemeleri yönünde bir uyarı çıkıyor.

3. Çıkan uyarıdaki güncelle düğmesine tıklayan kullanıcılar, sahip oldukları tarayıcının güncel sürümünü ya da denemek istedikleri diğer tarayıcıları kolaylıkla indirebiliyorlar.

4. Site sahipleri dilerlerse sitelerinin sadece belli bir tarayıcıyla düzgün çalıştığını da belirtebiliyorlar.Yeni aracımız ile webmaster’ların işini bir “tık” daha kolaylaştırdığımızı umuyoruz. Yandex Tarayıcı Güncelleme Sihirbazı’na https://tech.yandex.com.tr/browser/constructor/ adresinden ulaşabilirsiniz.

1 yorum