Bayramda Kullanıcıların Tercihi Yandex Navigasyon Oldu

Bu sene Kurban Bayramı’nın hafta başına denk gelmesiyle pek çok kişi Perşembe ve Cuma günlerini izin alarak tatili dokuz güne çıkardı. Hatta tatilden önceki veya sonraki haftayı bayramla birleştirenlerin sayısı da şehirdeki trafikten anladığımız kadarı ile hiç de az değildi. Bu 10 günlük dönemde 3 milyon kişi Yandex Navigasyon ile 18 milyon rota oluşturdu, 220 milyon km yol katetti. Sadece 9 Ağustos Cuma günü, kullanıcı sayısı 1.06 milyona ulaştı.

Yandex Navigasyon olarak bayram öncesinde klasikleşen “Bayramda Yola Çıkacaklara Navi’den İpuçları” yazımızda, İstanbul’dan çıkarken hangi noktalarda trafikle karışılabileceğimizin öngörüsünü paylaşmaya ve kaçta yola çıkmak gerek diye soran kullanıcılarımıza öneriler verdik. Yazımızı okuyan kullanıcılarımızdan bazıları belki bu önerileri dikkate alarak yolculuk planlarını yaptılar. Bir kısmı da en azından bu öngörüler ile yola çıkmadan önce beklentilerini oluşturdular. 

Bu dönemde Yandex Navigasyon olarak kullanıcılarımızın memleketlerine, ailelerine, sevdikleri ile beraber geçirebilecekleri tatil rotalarına en kısa zamanda, en güvenli şekilde ulaşmaları için yanlarında olmaya çalıştık. Yandex Navigasyon ile güvenli ve daha keyifli bir yolculuk deneyimi yaşamayı tercih eden kullanıcılarımız birden çok rekora da imza attılar. 

Sadece bu 10 günlük bayram dönemi boyunca;

3 milyon kullanıcı Yandex Navigasyon’u kullandı.

18 milyon rota oluşturuldu.

220 milyon km. yol kat edildi.

1.06 milyon günlük kullanıcı

Yola çıkanların büyük bir kısmı 9-10 Ağustos tarihlerinde seyahat ettiler. Sadece 9 Ağustos’ta aktif kullanıcı sayısı 1.06 milyonu buldu.

En popüler uygulama

Türkiye’nin en popüler navigasyon ve trafik uygulaması Yandex Navigasyon sadece bu 10 günlük dönemde 300.000 kez indirildi. Yandex Navigasyon, App Store’da 10 Ağustos Cuma günü sadece “Navigasyon” kategorisinde değil, tüm ücretsiz uygulamalar arasında en çok indirilen ve aranan uygulama oldu.

Kullanıcıların katkısı

Yandex Navi’yi diğer harita ve navigasyon uygulamalarından ayıran en büyük özelliklerinden biri ise sosyal bir uygulama olması. Kullanıcıların birbirilerini yeri geldiğinde uyarmaları, zaman zaman da yolun sıkıcılığını atlatmak için eğlenceli içerikler üretmeleri bu yolcukları çok daha keyifli hale getirdi. Bayram dönemi boyunca 100.000’e yakın yorum ve yol uyarısı kullanıcılar tarafından binlerce farklı rotaya eklendi.

Yol boyunca markanız görünsün

Bu dönemde Yandex Navigasyon kullanıcılarına ulaşmak isteyen 50’nin üzerinde marka da birbirinden farklı reklam modelleri ile 3 milyon kullanıcıya dokunma şansı yakaladı. Sizler de Yandex Navigasyon kullanıcıları ile iletişime geçmek istiyorsanız, hangi iletişim modelinin markanız için daha doğru olduğuna reklam modelleri bilgi sayfamızı ziyaret ederek karar verebilirsiniz.